Náš člen o nás napsal

23.10.2018 09:33

Reakce na článek otištěný na předvolebním letáku sdružení nezávislých kandidátů Pro Nezvěstice v komunálních volbách 2018

Racionální důvody tohle pro někoho nemusí být, ale když jsou takto vytržené z kontextu, mohou se stát nástrojem k pošpinění a znevážení důstojnosti celého sboru dobrovolných hasičů v obci se skoro 135 letou tradicí. Tohle se autorovi i vydavateli povedlo. O to smutnější je fakt, že jsou oba členy SDH Nezvěstice.

Těžko říci, zda na vesnici patří praktiky „vysoké“ politiky ve smyslu urážení, dělání podrazů s použitím uzavřených a vyřešených záležitostí, jako tomu bylo v tomto případě.

Starosta nám nepůjčil nové hasičské auto.“ Ano nepůjčil a ani bychom si ho půjčovat nechtěli, kdyby nám sdělil, že smlouva v rámci dotačního titulu toto neumožňuje. Že je vozidlo určeno pouze pro jednotku a v případě porušení bude dotace krácena. Bohužel jsme si tato fakta neověřili a důvěřovali informacím ředitele HZS o bezproblémovém využívání vozidla sborem.

Omluva za škodu na vozidle způsobenou při zajišťování staročeských Májů, které obec podporovala i finančně, jsme učinili ústně na jednání zastupitelstva obce prostřednictvím starosty sboru a nikoliv písemně, jak požadoval starosta obce na schůzi SDH.

„Starosta nám do všeho kecá a o všem chce rozhodovat“. Ano jeho aktivita a nápaditost je obdivuhodná, ale kdybychom jen přikyvovali, tak máme na stadionu za brankami konstrukce se sítěmi pro zachytávání balónů, na zásahovém vozidle (Škoda 706 RTHP) dvě nové gumy a čtyři původní. A když nepomohou racionální důvody, dopadne to tak, že místo silného čerpadla s tlačítkem pro napouštění kádě máme domácí vodárnu vhodnou akorát tak pro napouštění vany na koupání.

"Voda na stadionu smrdí, zase nejde čerpadlo, protéká kanalizace." Zařízení pro dopouštění vody je v majetku obce a proto jako uživatelé takové závady hlásíme provozovateli, aby nejen naše družstva dětí, ale i ostatních sborů, kteří si areál pronajímají, necvičili požární útok se smradlavou vodou!

Výbor SDH Nezvěstice.